Repområder og treningseffekter

Tankegangen om at for styrke så gjelder det 1-5 reps, og for hypertrofi (muskelvekst) må man utføre 8+ reps er utdatert. Sannheten (pr. dags dato) er mye mer nyansert enn så.

_____________________

#Repost @officialstrongerbyscience• • • • •

The “hypertrophy range” of roughly 6-15 reps per set may produce slightly better results per unit of time invested than low rep and high rep work. However, on the whole, the advantage you get from working in the hypertrophy range isn’t nearly as big as people seem to think; maybe a ~10-15% advantage per unit of effort invested at most..

#hypertrophy #physique #bodybuilding #repranges #strongerbyscience

Tankegangen om at for styrke så gjelder det 1-5 reps, og for hypertrofi (muskelvekst) må man utføre 8+ reps er utdatert. Sannheten (pr. dags dato) er mye mer nyansert enn så._________________________________#Repost @officialstrongerbyscience• • • • •The “hypertrophy range” of roughly 6-15 reps per set may produce slightly better results per unit of time invested than low rep and high rep work.  However, on the whole, the advantage you get from working in the hypertrophy range isn’t nearly as big as people seem to think; maybe a ~10-15% advantage per unit of effort invested at most..#hypertrophy #physique #bodybuilding #repranges #strongerbyscience