Lena Westlie

Hva er den viktigste endringen du har merket etter å ha begynt på Risør Kraftsport?

Det jeg har merket meg mest etter at jeg begynte på RK er at jeg har det bedre psykisk. Om det er tilfeldig eller ikke, men har ikke hatt så dype daler det året her. 

Hva er det viktigste budskapet du vil gi til andre?

At det å trene i et trygt miljø og å føle seg bedre både i kropp og sjel unner jeg alle.

Hvorfor valgte du oss?

Det var litt tilfeldig. Jeg meldte Gubben på som et prosjekt for at han kanskje kunne få bedre pust. Han kom hjem og snakket så varmt om Roman og Gymmen. Så i et «svakt » øyeblikk sa jeg ja til å bli med ned for en prat. Der hadde jeg en hyggelig samtale med både Roman og Anette,  jeg fikk uttrykt min usikkerhet og frykt for mennesker, dårlig selvtillit og generelt det å trene og det å sammenligne seg med andre. Men her var det veldig klart at alle er vi like viktige. Man sier hei og hadet til hverandre. Det er en viss kleskode. Og ikke minst rom for å spør andre om råd og hjelp.

Hva er det viktigste vi gir deg utenom treningen?

Det som gir meg mest utenom trening, er å bli sett, heiet på, fine samtaler smil og latter.

Når begynte du å merke endringer?

Jeg så gradvis at jeg ble sterkere, klarte flere rep. Økte vekter. Men det er nå i høst at jeg ser tilbake på vår/sommer sesongen at jeg har hatt en bedre psykisk helse enn på flere år. Og for meg er det viktigst for det er det som er min slit i hverdagen.

Hva er det du setter mest pris på på Risør Kraftsport?

Som sagt er det det gode miljøet, fine folk, alle aldre, en mulighet for å trene variert, gjøre mer spennende ting ( mark,knebøy,benk etc.) Og tryggheten jeg har følt på i forhold til Corona. At det er blitt tatt veldig på alvor.

Fortell om prosessen din?

Prosessen min har gått bra, jevnt og trutt. Jeg hadde et veldig av og på forhold til trening, hele livet har jeg prøvd det meste som finnes av idrett og trening. Men aldri funnet noe som har falt i smak. Jeg er veldig rastløs og blir fort lei. Trening har vært et “dårlig samvittighet derfor prøver jeg”- forhold, ikke noe som jeg har gjort fordi det gir meg noe. Men etter jeg begynte å løfte vekter har jeg fått mer utløp for temperamentet mitt, og med dette også fått en bedre psyke og blitt roligere i kroppen. Så nå kjenner jeg på at jeg har fått en god relasjon til det å trene.

På hvilken måte har Risør Kraftsport støttet deg i din prosess?

Roman og Anette har spurt om hvordan ting går, om det er noe som gjør vondt om jeg lurer på noe. Gir råd og viser hvordan ting skal gjøres riktig for å unngå skader.

Hva gjorde at du kom igang med treningen?

Det som gjorde at jeg kom i gang var først og fremst for at Gubben og jeg skulle ha noe sammen.

Hva synes du om de to PT-timene du har inkludert i medlemskap?

Det er flott at man også får med to PT timer i medlemskapet. Da får man hjelp til å finne ut hva man ønsker å jobbe med og om man har noen skader/vondter som man må ta hensyn til eller styrke med trening.

Hva synes du om programmet du har fått som er inkludert i medlemskapet?

Det å få et program gjør at det er lett å følge, øke gradvis over uker. Jeg spurte senere om ny PT time, for å vise utviklingen og få andre øvelser. Jeg trenger forandring, blir fort lei. Og det fikk jeg hjelp med. 

Hva skiller Risør Kraftsport fra andre tilbud du har prøvd?

Det som skiller RK fra andre senter som jeg har prøvd, er at på RK er det ofte å se Roman eller Anette. Det er lettere å få hjelp, blir oppdatert på evt. Forandringer og opplysninger og man kan komme med innspill.

Hva er det med Risør Kraftsport som gjør at du velger å fortsette å trene her?

Grunnen til at jeg fortsetter er alle de fordelene jeg har nevnt over. Og at jeg trener med Gubben og nå også sønnen på 16. Som jeg ser vokser i selvtillit og kunnskap for hver treningstime. Som har fått seg et forbilde som heier og støtter han. Det gjør godt for et mammahjerte ❤