Linnéa Solvang

Hvilke forestillinger hadde du og hva ble realiteten?

Jeg trodde det kom til å være mye skumlere og mye vanskeligere enn det er. Det er tøft, og tungt, og ofte det jeg har minst lyst til. Men plutselig så får jeg til noe jeg aldri har klart før, og så er det bare tøft og tungt og gøy i stedet.

Hvordan blir du mottatt på Risør Kraftsport?

Jeg blir kjempegodt mottatt. Det er rom for å komme akkurat som man er, og alle vil bare støtte og hjelpe deg på veien.

Hvordan var det å komme i gang på Risør Kraftsport?

Da jeg først begynte å trene var jeg veldig usikker, og hadde lite tro på meg selv og min egen styrke. Men bare i løpet av de første gangene mine på gymmet skjønte jeg at jeg var sterkere enn jeg trodde, og at jeg kunne finne glede i trening. Hovedgrunnen til at jeg ønsket å begynne med trening var for å bli mer komfortabel med meg selv, og få en mer aktiv hverdag. Dette visste jeg at både kunne hjelpe på diverse helseutfordringer som diabetes, leddsmerter og dårlig mental helse. Etter et godt samarbeid med PT har jeg et program som både gir meg mestringsfølelse, mindre smerter, og behov for mindre insulin enn tidligere, samtidig som jeg er mye mer fornøyd med meg selv.

Følte du deg trygg på personlig trenerens faglig kompetanse?

For min del da jeg begynte å trene var det veldig viktig med god hjelp og veiledning. Ved å bruke Roman som personlig trener har jeg både fått en veileder med god fagkompetanse, men som også hører på meg og behovene mine. Han samarbeider med meg for å finne ut hva som funker, samtidig som han gir meg det pushet jeg trenger for å prestere best mulig.

Hva er den viktigste endringen du har merket etter å ha begynt på Risør Kraftsport?

Den viktigste endringen etter jeg har begynt på Risør Kraftsport er at jeg sliter mindre med angst, og at jeg tør å utfordre meg selv mer. Dessuten er det veldig gøy å merke endring i hverdagen, med mindre skuldersmerter, at det er enklere å utføre oppgaver som krever litt styrke, og rett og slett mer livsglede.

Hva er det viktigste budskapet du vil gi til andre?

At det aldri er for sent å begynne og trene – uansett om du føler du ikke har vært aktiv nok tidligere. Og at det første skrittet alltid er det vanskeligste. Ta kontakt og få hjelp, og med god veiledning så kommer du også til å merke at du er god nok. (Pssst, ikke gidd å se på vektene til de andre og tenk at “det får jeg aldri til”, tenk heller “det der skal jeg også gjøre en dag, jeg må bare komme meg dit i mitt eget tempo”)

Hvorfor valgte du oss?

Jeg valgte Risør Kraftsport fordi jeg hadde hørt mye positivt om gymmet. Både at det var godt miljø, at det var god hjelp å få, også var det en bonus for meg at jeg kunne få veiledning av en PT med såpass god kunnskap. Personlig liker jeg også at det ikke er så alt for stort, for da kan du bli kjent med alle på en helt annen måte.

Hvilken grunn vil du gi til andre for å velge oss?

Om du vil ha et treningsmiljø som både er gøy, koselig og støttende, så er Risør Kraftsport det beste alternativet. Her er det mulig å spørre hvem som helst om hjelp, og alle er hverandres heiagjeng. 

Hva er det viktigste vi gir deg utenom treningen?

Et miljø der jeg føler meg som en del av noe. Det er ikke bare et sted jeg trener, det er også et sted der jeg har møtt venner.

Når begynte du å merke endringer?

Ganske raskt etter jeg begynte å trene så merket jeg at jeg hadde litt større energioverskudd, og jeg merket også at det var en funksjonell trening som ga meg resultater jeg ønsket. Etter jeg har begynt å trene enda mer regelmessig har jeg merket store endringer i blodsukkeret og humøret.

Hva er det du setter mest pris på på Risør Kraftsport?

Menneskene, åpenheten, miljøet, gleden.

Fortell om prosessen din?

Fra en person som var livredd for å gå inn på et gym, til en som trener mellom tre og fem ganger i uka, så har det jo vært en prosess. Først og fremst var det en prosess med å komme i gang, som rett og slett var å spontant sende en melding til Roman på Facebook der jeg fortalte om utfordringene mine med trening. Derfra avtalte vi et uforpliktende møte, ble enige om en pakke som kunne passet meg, også har jeg sakte men sikkert følt at trening er noe jeg liker og som gleder meg.

På hvilken måte har Risør Kraftsport støttet deg i din prosess?

Det har vært ufarlig å gå opp dit. Ingen bryr seg om jeg står der og løfter 2kg eller 20kg. Åpenheten og inkluderingen har vært uvurderlig. 

Hva er det viktigste du har lært hos oss om trening?

At trening er en prosess, og at man alltid har rom for å vokse og lære. Jeg har lært at så lenge man gjør øvelser som er tilpasset deg, så trenger ikke smerter å være en unnskyldning for å ikke trene. Derimot kan det heller hjelpe.

Hva gjorde at du kom igang med treningen?

Jeg visste at for min egen del så måtte jeg komme i gang nå, eller så kom jeg til å slite med det for alltid. (Metaforisk, kan jo hende jeg begynte å trene som 30 åring) Jeg visste at nå hadde jeg tid til å trene, og nå hadde jeg muligheten til å komme ordentlig godt i gang, og at jeg kommer til å takke meg selv for det om 40 år.

Hva synes du om programmet du har fått som er inkludert i medlemskapet?

Det har vært personlig tilpasset, og det har vært rom for å komme med spørsmål og tilbakemeldinger underveis.

Hva skiller Risør Kraftsport fra andre tilbud du har prøvd?

Hvor personlig det er.

Hva er det med Risør Kraftsport som gjør at du velger å fortsette å trene her?

At det er et unikt sted, med et unikt miljø, som både tar smittevern men også alle medlemmene sine 100% på alvor.