Personlig Trener

Få en knallstart på veien mot dine mål med vår utdannet Personlig Trener! Det kan være mange grunner til at man velger å trene med Personlig Trener. Vi tilbyr muligheten til å dele opp betalingen helt gebyr- og avgiftsfritt. Man kan velge å få jevnlig oppfølging, samtidig trene på egenhånd mellom timene ved hjelp av den strukturerte treningsplanen man får.

Faste tidspunkter
Faste ukentlige avtaler over lengre tid vil skape nye rutiner og det vil bli enklere å være igang med treningen på egenhånd. Faste tidspunkt for timer kan skape forutsigbarhet og dermed trygghet i hverdagen. Ved å booke en avtale føler man på forpliktelsen til å møte opp. Det kan være det lille sparket du trenger for å komme ut døra og ta et steg nærmere dine mål!

Kartlegging av målsetninger
Veldig mange som trener og enten ønsker en livsstilsendring eller ønsker å komme i bedre form, bruker veldig mye tid på trening uten å få de resultatene de ønsker seg.

Ferdigoppsatte treningsprogrammer er ikke tilpasset dine mål, forutsetninger, tidligere skader og livsstil. Du kan nå dine mål raskere og mer effektivt dersom kosthold, livsstilsendringer og treningsprogrammet er tilpasset akkurat deg.

Personlig trener følger med på din utvikling, i hvilken fart den skjer, og har en konkret treningsplan som er satt opp for å nå dine spesifikke mål. Slik vil tiden du bruker føre deg nærmere dine mål på en trygg, effektiv og morsom måte. Mestringsfølelse gir nemlig glede!

Personlig oppfølging
Det ligger i «Personlig Trener» at oppfølgingen du får er personlig. Det er du som står i fokus. Du vil lære mye om trening, teknikk, øvelsesanalyse, kroppsbeherskelse og strategier du kan bruke i perioder i livet hvor tiden eller energien ikke strekker til. Du får kostholdstips som vil hjelpe deg mot dine mål. Det som er viktig for fremgang er god kosthold, nok hvile, strukturert treningsplan og kontinuitet i treningene dine.

Personlig treningsprogram for egentrening
Personlig treningsprogram er mer enn bare en øvelsesliste med antall sets og reps. Din PT vil gi deg de beste forutsetningene for en effektiv treningsøkt, tilpasset din kropp og evner. Din PT vil også sørge for at belastningen økes jevnt over tid for å gi rom for adapsjon og dermed styrkeutvikling. En god treningsplan bør også periodiseres. Forskningen har vist at periodisering er bedre enn ingen periodisering. Grovt forklart så vil et styrketreningsprogram med periodisering hjelpe å unngå overtrening og systematisk veksler mellom kilo på stanga og antall repetisjoner for å trene spesifikke muskulære adapsjoner (styrke, eksplosivitet, styrkeutholdenhet). Den største fordelen med å bruke en PT er at du får en skreddersydd treningsplan som passer deg. PTen vet hva som skal til for at du skal nå dine mål, og utbytte av treningen vil være mye høyere enn om man hadde satt sammen en treningsplan selv.

Variasjon
Nybegynnere starter ofte å trene styrke med en treningsplan som består av øvelser som er enkle å gjennomføre, er trygge og bygger en basis styrke. Det tar ikke så lang tid å mestre f.eks. apparater og kabeløvelser. Når treningserfaringen øker, vil behovet for mer stimuli komme, og da kan det være lurt å vurdere baseøvelser som krever mer teknikk. En positiv bivirkning av dette kan være at du opplever økt mestring og mening med treningen.

En personlig trener vil hjelpe deg å velge en øvelse som vil utfordre deg på en trygg måte og gi deg noe å jobbe med videre. PT kvalitetssikrer innsatsen underveis.

Kartlegging
Å kartlegge hva du selv tenker at du trenger hjelp til er viktig for å legge en plan for treningen videre. Ønsker man å gå ned i vekt, og samtidig bygge muskler kan det være lurt å avstemme forventingene og kanskje heller velge å periodisere mål: Først ligge i kalorioverskudd for å bygge muskler i en periode, så en periode med kaloriunderskudd for å beholde muskelmassen og gå ned i fettprosent. Ved å avstemme forventningene finner man ut av hva som er en realistisk og trygg vei videre mot dine mål. Dine timer med en kompetent trener gjør at du møter opp til trening og yter ditt beste i hver treningsøkt, selv på dager du egentlig kunne tenke deg å gjøre noe helt annet eller hadde gitt deg før du kom deg ut døra.

Personlig Trener er for alle!
Du bestemmer selv hvordan og hvor ofte. Alle kan ha nytte av en PT. PT-kundene våre er forskjellige i alder, kjønn, mål og forutsetninger. En ting de har til felles er at de ønsker noe mer ut av treningen sin, de ønsker å komme i bedre form, ha mer overskudd i hverdagen og sikre seg en god alderdom. Du og PT-en blir enige om hvor ofte og hvor lenge du skal trene med PT. Vi anbefaler å ha en intensiv periode på 3-6 uker (avhengig av ditt utgangspunkt) med tre timer pr. uke, slik at du får øvd på teknikk nok til å kunne trene på egenhånd og ha en sjeldnere oppfølging.

HUSK! Du trenger ikke å være sterk nok, ung nok, eller noe som helst annet for å begynne å trene med en personlig trener. Treningen er som sagt personlig og de fleste vil ha nytte av samarbeidet uansett nivå.